Skip links

Camilla Saarinen

Camilla Saarinen är delägare i och VD för Smålandsstenar hotell & utbildningscenter och sedan hösten 2024 driver hon även Dalhem Bootcamp på sin gård några kilometer utanför Smålandsstenar.

Varför gör vi som vi gör?

Camilla Saarinen har alltid haft ett djupt intresse för mänskligt beteende och personlig utveckling, något som väcktes tidigt i livet. Uppväxten i en något trasslig och bitvis dysfunktionell familj, präglad av återkommande konflikter, formade hennes nyfikenhet och vilja att förstå varför vi agerar som vi gör. Hon noterade att hon i många situationer upprepade beteendemönster som inte var gynnsamma vare sig för henne eller omgivningen, och detta har lett henne till att lära sig mer, utmana – och slutligen förändra – både sina egna och andras invanda tankemönster och beteenden.

Att utvecklas hela livet

Driv, glädje och engagemang!

Camilla tror starkt på att vi aldrig blir färdiga med vårt lärande, och hon strävar därför kontinuerligt efter att utvecklas, både genom formella studier och genom de lärdomar livet erbjuder. Hon har studerat organisationspsykologi, grupputveckling, ledarskap och pedagogik och är även certifierad coach. Genom åren har hon byggt upp en gedigen kunskapsbas som hon nu delar med sig av som föreläsare och utbildare. Sedan 2018 är Camilla delägare och VD för Smålandsstenar hotell & utbildningscenter, där hon håller sina utbildningar och föreläsningar. Hennes erfarenhet som projekt- och processledare sträcker sig över både näringsliv och offentlig sektor, och hon har arbetat med företag och organisationer i olika storlekar och branscher.

Vikten av att förstå helheten

Hösten 2024 tar hon ytterligare ett steg i sin karriär genom att starta Dalhem Bootcamp på sin gård, tre kilometer utanför Smålandsstenar. Med detta initiativ vill hon kombinera sina utbildningar med fysiska utomhusaktiviteter, vilket ger deltagarna en unik möjlighet att utvecklas både mentalt och fysiskt i en vacker, naturlig miljö.

Camilla bor sedan tio år tillbaka i en villa utanför Smålandsstenar tillsammans med sin sambo och deras två barn. Det var på den egna marken som Camilla först började ta ner skog för att skapa en ljusare och mer trivsam plats – en process som inspirerade henne att dela denna natursköna omgivning med andra. Dalhem Bootcamp har vuxit fram som en plats för träning, rekreation och teamaktiviteter, där naturen spelar en central roll. Camilla ser den fysiska träningen och utevistelsen som viktiga delar av vår mentala hälsa och vår förmåga att hantera vardagens utmaningar.

Driv, glädje och engagemang!

Som föreläsare och utbildare är Camilla Saarinen uppskattad för sin förmåga att göra komplexa teorier och forskningsrön både tillgängliga och praktiskt användbara. Hennes raka och ärliga framtoning, kombinerad med humor och vardagliga exempel, gör att deltagarna känner sig engagerade och delaktiga. Camillas mål är att varje medarbetare ska känna sig motiverad att ta ansvar, särskilt i tider av förändring och utmaningar.

Man behöver inget kaffe för att hålla sig vaken under en föreläsning eller utbildningsdag med Camilla. Hennes inspirerande och engagerande stil, tillsammans med hennes förmåga att omvandla studier och forskning till praktiska och användbara redskap, gör att deltagarna lätt känner igen sig själva. Camilla brinner också för att stärka sin bygd och skapa en meningsfull arbetsmiljö, där arbetsglädje handlar om att känna att det man gör har en verklig mening. I sina utbildningar och föreläsningar lägger hon stor vikt vid det egna ansvaret och personlig utveckling, med målet att stärka både individen och organisationen som helhet

Camillas hjärta slår lite extra för arbetskulturer

Att varje medarbetare ska komma till sin rätt och ha lust att ta ett stort medansvar, särskilt när det stormar, förändringarnas vindar blåser och det känns tufft. I Camillas mindset finns ingen plats för ”någon-annan-kultur”. Sannolikt har det varit en bidragande faktor till att hon erhållit flera utmärkelser både för egna prestationer och för mål och metoder som hennes team åstadkommit.

Organisationsutveckling genom personlig utveckling

Anlita Camilla när ni vill stärka organisationens ledarskap och förbättra kommunikationen mellan medarbetare och avdelningar, få bort dålig stämning, vi och de-känsla, missnöjessnack i korridorerna, stress och låg motivation. För symptomen på en negativ arbetskultur kan vara många, och vems ansvar är egentligen arbetsmiljön? Och går det överhuvudtaget att ändra på? Självklart! För du är inte fast i en arbetskultur. Du ÄR arbetskulturen.

Även om målet med Camillas utbildningar och föreläsningar är att utveckla organisationen, så är utgångspunkten alltid det egna ansvaret och den egna personliga utvecklingen.