Podd: Aldrig i livet!

En podd om livet, döden och allt däremellan
med Nell Barvefjord och Camilla Saarinen

Eva har önskat att alla gäster på hennes begravning ska bära gula kläder. Bertil vägrar. Sörjer gör man i svart, punkt slut. Gösta anser att det är bättre att tiga och undvika konflikter. Hans fru Berit anser att det är de som ständigt tiger som skapar konflikter. Annelie funderar på att stoppa upp sina katter efter avlivning och låta dem få en hedersplats i bokhyllan. Annelies svärmor har tydligt deklarerat att om så blir fallet så kommer hon aldrig mer att komma på besök. Vilket i och för sig inte gör idén mindre intressant för Annelie.

Hur kommer det sig att vi tycker och reagerar så olika på exakt samma saker?  Finns det ett rätt och ett fel och varför är vi så snabba på att döma?

Camilla är beteendecoachen som älskar att få människor att må och prestera bättre genom en högre medvetenhet om hur tankar, känslor och beteenden hänger ihop. När livet krånglar och jävlas, hjälper Camilla både organisationer och individer att hitta mening, mål och kraft.

Nell är begravningsentreprenören som brinner för att göra det riktigt tunga lite lättare. Hon har jobbat med många olika saker, men det var i yrket som begravningsentreprenör hon verkligen hittade hem. När livet är slut fokuserar hon på att underlätta för anhöriga med allt det praktiskt så att sorgen får ta plats. 

Med podden Aldrig i livet! reflekterar de kring frågor om livet, döden och allt däremellan. Med humor, värme och kärlek greppar de tag om våra olika värderingar vi har genom hela livet. Ända fram till slutet. Du kommer förmodligen inte att få några konkreta svar på några specifika frågor, utan snarare ett trevligt sällskap på promenaden.

Podden lanserades i april 2021. Har du synpunkter, frågor eller funderingar kring det som tagits upp, eller vill du att Nell och Camilla ska djupdyka i ett särskilt ämne? Maila nellochcamilla@gmail.com.