Om Camilla

Uppväxten
Camilla föddes i Katrineholm 1976, men hon flyttade med sin bror och sin mamma till Småland redan som ettåring. Där växte hon upp i det lilla samhället Nissafors. Hennes mamma var en hårt ackordsarbetande, trasig och periodvis deprimerad mamma och barndomen var mycket präglad av attityd och jävlaranamma, både i positiv och negativ bemärkelse. Trots att det fanns många delar av uppväxten som lämnade mycket övrigt att önska, innehöll den också saker som Camilla med stolthet bär med sig idag. Camillas mamma hade något som många saknar - ryggrad. Ryggrad att bita ifrån och vägra låta sig sig själv eller andra att trampas på. Denna ryggrad och kamp för vad som var rätt och fel var dock något som oftare skapade problem, snarare än byggde relationer och goda resultat. Det var uppenbarligen en konst att uttrycka sin åsikt utan att ständigt hamna i dränerande konflikter. I 20-årsåldern växte Camillas nyfikenhet kring psykologi, mellanmänsklig kommunikation och beteendemönster. Gick det att lösa saker på andra sätt i livet och få bättre resultat? Och är det sant att vi är som vi är eller går det att förändra sig själv, sin självbild och sina relationer?
Vägen till att bli coach - att coacha sig själv
Under sina år som arbetsledare, processledare och egenföretagare blev Camillas kännetecken snabbt det höga tempot, det glada lynnet och det ständiga drivet framåt. Men också glömska och sitt emellanåt ostrukturerade arbetssätt blev tydliga karaktärsdrag. Hon drevs av att få uppmärksamhet för sin förmåga att nå resultat men i samma takt som resultat presterades, började ickeproduktiva beteendemönster att ta form. Stress, prestationskrav och ett ständigt bekräftelsebehov började träda fram.

När Camilla började studera gruppsykologi och organisationsutveckling fick hon några viktiga pusselbitar, men det räckte inte för att skapa den förändring hon ville ha. 2011 genomgick hon ett program i personligt ledarskap och det var först då, när hon började jobba aktivt med sina egna sanningar och när hon började fokusera på sin mentala träning som hon kunde se sina egna icke produktiva mönster ur ett nytt perspektiv. Det var också först då hon på riktigt började att skapa de nödvändiga förändringar som krävdes för kunna fortsätta prestera och samtidigt må bra.

2012 certifierade hon sig till coach i personligt ledarskap och 2016 certifierade hon sig inom DISC personprofilanalyser.

Tog fram ett eget program i personlig utveckling för ledare
I sitt arbete med sig själv och i arbetet med att hjälpa andra människor att hitta sina egna unika drivkrafter och vägar framåt, har hon utvecklat programmet PIL - (Personligt Inre Ledarskap) Från Nuläge Till Drömläge. Programmet är speciellt utvecklat för ledare och andra personer som har bestämt sig för att ta sig från icke produktiva mönster där de är idag till där de verkligen vill vara. Programmet har sin utgångspunkt i KBT och NLP och genomförs i 9 moduler. Det var en viktig hörnsten för Camilla att konkretisera och ge extra stöd till sina coachkunder genom ett tydligt och handlingsfokuserat program.
Driv, glädje och engagemang - med fokus på att vara bäst
Camilla äger och driver sedan 2012 utbildningsföretaget Smålandsstenar utbildningscenter. Hon är också sedan 2018 delägare och VD för Smålandsstenar hotell där hon idag också bedriver delar av sin utbildningsverksamhet. Under 2017 reste hon runt med sin föreläsning "En jäkla attityd!" och våren 2020 kommer hon med sin nya föreläsning "Det sitter i väggarna". Den största delen av arbetet består dock av föreläsningar och utbildningar som skräddarsys och genomförs ute hos kund. Utbildningarna och workshoparna har fokus på de mjuka värdena - grupputveckling, ledarskap och kommunikation. Oavsett om det handlar om coaching, workshops eller rena föreläsningar, så är det just där Camilla trivs som allra bäst - i mötet med med andra människor. Att sikta högt och ha tydliga mål har alltid triggat Camilla. Under tiden som Camilla jobbade som arbetslagsledare på gymnasiet vann hennes team utmärkelsen "Årets Teknikutbildning 2009", hon blev nominerad till "Årets Talare 2017", hennes team på hotellet fick utmärkelsen "Årets Stekhets Turismpris 2019" och hon personligen fick utmärkelsen "Årets Innovatör 2019".
Livet utanför jobbet
Camilla bor idag i villa i de småländska skogarna utanför Smålandsstenar tillsammans med sin sambo Inge. Hon har två från ett tidigare förhållande, Benjamin 13 och Aylin 8 och två bonusbarn, Jonathan 21 och Johanna 18. Idag är Camilla bra på att släppa jobbet när hon är med familjen och hon njuter av det som många andra får magsår av - att pussla ihop vardagslogistiken med mat, tvätt, läxläsningar och körningar till träningar. Att dansa och sjunga står högst upp på listan för energipåfyllning. Om somrarna är det trädgårdsarbete eller soffan på altanen med en kopp kaffe eller ett glas rosé som är metoden för återhämtning, och under den mörkare delen av året är det välregisserade TV-serier och en tänd brasa som får sinnena att vila.

Så säger andra om Camilla

Få är så inspirerande och glada som Camilla! Under de åren som hon arbetade som processledare för Teknikcollege Västra Småland bidrog hon väldigt mycket till utvecklingen av konceptet. Hon har ofta många järn i elden och har en förmåga att kunna hantera mångfacetterade arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Hon har en god social förmåga och är en bra människokännare. – Adela Martinovic, VD Teknikcollege Sverige