Om Camilla

Uppväxten
Camilla föddes i Katrineholm 1976, men hon flyttade med sin bror och sin mamma till Småland redan som ettåring. Där växte hon upp i det lilla samhället Nissafors. Hennes mamma var en hårt ackordsarbetande, trasig och periodvis deprimerad mamma och barndomen var mycket präglad av attityd och jävlaranamma, både i positiv och negativ bemärkelse. Trots att det fanns många delar av uppväxten som lämnade mycket övrigt att önska, innehöll den också saker som Camilla med stolthet bär med sig idag. Camillas mamma hade något som många saknar - ryggrad. Ryggrad att bita ifrån och vägra låta sig sig själv eller andra att trampas på. Denna ryggrad och kamp för vad som var rätt och fel var dock något som oftare skapade problem, snarare än byggde relationer och goda resultat. Det var uppenbarligen en konst att uttrycka sin åsikt utan att ständigt hamna i dränerande konflikter. I 20-årsåldern växte Camillas nyfikenhet på psykologi, mellanmänsklig kommunikation och beteendemönster.
Lusten att skapa resultat
Under sina år som lärare, arbetsledare och processledare blev Camillas kännetecken snabbt det höga tempot, det glada lynnet och det ständiga drivet framåt. Men hon blev också känd för sin glömska och sitt emellanåt ostrukturerade arbetssätt. Hon drevs av att få uppmärksamhet för sin förmåga att nå resultat och det var i ärlighetens namn inte det som var det svåra. Det svåra var att leda sig själv till att ta sig ur de ickeproduktiva mönster hon själv hade som skapade både stress och kommunikationshinder. När hon började studera gruppsykologi och organisationsutveckling fick hon några viktiga pusselbitar, men det räckte inte för att skapa den förändring hon ville ha. 2011 genomgick hon ett program i personligt ledarskap och det var först då, när hon började jobba aktivt med sina egna sanningar och när hon började fokusera på sin mentala träning som hon kunde se sina egna icke produktiva mönster. Det var också först då hon på riktigt började göra något åt dem. 2012 certifierade hon sig till coach i personligt ledarskap och 2016 certifierade hon sig inom DISC personprofilanalyser.
Författare
I sitt arbete med sig själv och i arbetet med att hjälpa andra människor att hitta sina egna unika drivkrafter och vägar framåt, utvecklade hon tillsammans med sin tidigare kollega och beteendevetare Susanna Davidsson utvecklingsprogrammet Tänk Dig Framåt. När Camilla några år senare certifierade sig inom personprofilanalyser, valde hon även att vidareutveckla Tänk Dig Framåt i den riktningen. Programmet heter idag PIL - (Personligt Inre Ledarskap) Från Nuläge Till Drömläge och det lanserades i maj 2017. Vem som helst kan genomgå programmet, men det är speciellt utvecklat för ledare och andra personer som har bestämt sig för att ta sig från där de är idag till där de verkligen vill vara. Det var en viktig hörnsten för Camilla att konkretisera och ge extra stöd till sina coachkunder genom ett tydligt och handlingsfokuserat program.
Arbetet idag
2013 startade Camilla Quentia Företagsutbildningar i Gislaved. 2014 ombildades det till aktiebolag och i januari 2017 flyttade hon verksamheten till nya, större lokaler i Smålandsstenar, där hon också bor. I lokalerna coachar hon kunder och bedriver utbildningar och workshops med fokus på de mjuka värdena - stresshantering, svåra samtal, kommunikation, alkoholproblematik mm. Den största delen av arbetet består dock av kunduppdrag i form av föreläsningar och workshops ute hos kund. I augusti 2017 påbörjade Camilla också sin första öppna föreläsningsturné med "En jäkla attityd!" som hålls på olika orter i landet under hösten 2017 och våren 2018. Oavsett om det handlar om coaching, workshops eller rena föreläsningar, så är det just där Camilla trivs som allra bäst - i mötet med med andra människor.
Livet utanför jobbet
Camilla bor idag i villa i de småländska skogarna utanför Smålandsstenar tillsammans med sin sambo Inge. Hon har två barn, Benjamin 11 och Aylin 6 och två bonusbarn, Jonathan 19 och Johanna 16. Idag är Camilla bra på att släppa jobbet när hon är med familjen och hon njuter av det som många andra får magsår av - att pussla ihop vardagslogistiken med mat, tvätt, läxläsningar och körningar till träningar. Att träffa människor även på fritiden står högt upp på listan för energipåfyllning, liksom att röja och organisera i hemmet och trädgården. Soffan på altanen med en kopp kaffe eller fåtöljen framför brasan är favoritplatserna för vila, gärna med Spotify eller en bra Pod i hörlurarna.

Så säger andra om Camilla

Få är så inspirerande och glada som Camilla! Under de åren som hon arbetade som processledare för Teknikcollege Västra Småland bidrog hon väldigt mycket till utvecklingen av konceptet. Hon har ofta många järn i elden och har en förmåga att kunna hantera mångfacetterade arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Hon har en god social förmåga och är en bra människokännare. – Adela Martinovic, VD Teknikcollege Sverige